Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

"НАШЕ ВЕСІЛЛЯ" > Категорії > Весільні традиції > У добрий рік, в щасливу годину, прийми нову сім’ю, ненько Україно!

Весільні традиції

У добрий рік, в щасливу годину, прийми нову сім’ю, ненько Україно!

Фольклорна творчість і народна обрядовість становлять невичерпну скарбницю духовної спадщини кожного народу. Якщо традиції передають із покоління в покоління – народ зберігає свою неповторність.

Не може не тішити те, що останнім часом дедалі відчутніше повернення до народних звичаїв. Невмируща життєва сила нації та її колорит криється у різноманітних забобонах. Більшість страхів у народній обрядовості виникали через бажання знайти зв’язок між причиною і наслідком.

Люди намагалися пояснити все, що не вкладалося у зрозумілі та той час теорії існування. Ось так до нашого часу дійшли побажання, зауваження та застереження стосовно одруження.

Адже весілля – одна з найвизначніших подій у житті кожної людини. До неї готувалися не лише місяцями, а іноді й роками. Тому знехтувати навіть одним-двома забобонами вважали поганою прикметою. Сьогодні наречені намагаються призначати весільний день так, щоб не потрапити на час посту.

Раніше побажань щодо часу одруження було набагато більше. Мало хто з молоді мав стільки сміливості, щоб призначити своє весілля у високосний рік, рік вдови чи вдівця.

Тепер молодята, на щастя, менше переймаються цими давніми повір’ями. А от побажання стосовно місяця одруження та його впливу на подальше сімейне життя все ще побутує доволі часто.

Отож, якщо ви хочете святкувати день народження своєї сім’ї у місяці, який принесе вам щастя й добробут, то уважно прочитайте далі.

Припустимо, на сімейній раді ви вирішили, що весілля відбудеться в січні. Безліч релігійних свят додадуть особливого колориту вашому святкуванню.

Цей місяць сприятиме спокійному подружньому життю. Відтак ваш сімейний побут вирізнятиметься стабільністю. Негативом є лише повсякденність і одноманітність, які переслідуватимуть ваш шлюб на життєвій ниві.

Лютий – єдиний місяць року, в якому кількість днів змінюється із 28 на 29. Навіть зважаючи на ці два дні, лютий – найкоротший місяць у календарному році. Своєю нестабільністю він провокуватиме різноманітні випробування для молодят.

Тому задумайтеся на мить: чи потрібні вам зайві клопоти?

Березень зазвичай ще бореться із зимою за володіння на землі. Тому морози та відлига, ожеледиці та повені постійно чергуватимуться. Ваші почуття також будуть змінними. Одного дня здаватиметься, що пристрасть і кохання наповнили вас по вінця, наступного – ви обов’язково знайдете привід для сварки чи суперечки. І так щоразу.

Натомість квітень – пора кохання. Це місяць тепла та щирих почуттів. Тому, якщо ви добре знаєте одне одного і все ж вирішили побратися, – цей час для вас найкращий. На теренах України побутувала думка, що травневі шлюби не існуватимуть довго.

Проте вікова практика змінила це твердження. Тому сьогодні, навпаки, говорять, що на тих, хто одружиться цього місяця, очікує кохання та вірність, розуміння і взаємопідтримка.

Літо з давніх-давен вважали гарною порою, щоб закладати підвалини власної оселі – помешкання чи сім’ї.

Отож, червень – чудова нагода стати на рушничок щастя. Ваш шлюб обов’язково буде щасливим. І ви ніколи не відчуєте, що вам бракує емоцій і вражень, спогадів та романтичних несподіванок.

Середина літа припадає на липень. Це час, коли повітря наповнюється п’янким запахом ланів і зернових культур на полях, цвіту липи та свіжоскошеної трави.

Цей відрізок часу не терпить жодних роздумів і зволікань. Час діяти. Сміливо запрошуйте гостей на один із липневих днів. Задля щасливого існування сім’ї запасіться розумінням і терпінням, адже неодноразово вам доведеться поступитися один одному.

У серпні розпочинаються жнива. Місяць збору врожаю та решти дарів природи. Він принесе вашому шлюбові веселкову барву емоцій і почуттів.

Але будьте обережними, пам’ятайте, що від любові до ненависті лише один крок. Різноманітні випробування долі витримають лише по-справжньому закохані пари.

Вересень і сьогодні називають найкращим місяцем, щоб запалити своє сімейне вогнище.

Якщо за вдачею ви екстремальні особистості, любите долати перешкоди та випробовувати власні сили, тоді одружуйтеся в жовтні.

Хоча, якщо у вашому запасі є ще трохи вільного часу, наша вам порада: переплануйте весілля на інший місяць, щоб потім не шкодувати. Не варто випробовувати долю. Дивно, але саме наступний місяць наші предки називали місяцем революції.

Листопадові притаманні боротьба й перемир’я, злети і падіння. Проте усі остаточні вердикти все ж відбуваються ніде інде, як на шлюбному ложі. Якщо вам подобається така альтернатива – святкуйте одруження в листопаді.

Бажаєте, щоб ваші почуття з року в рік були міцними, неначе морози, і гарячими, як багаття, – тоді грудень – це ваш місяць. Він обдаровує молодят незмінними почуттями та розумними вчинками. Побравшись у цей період, ви не хвилюватиметеся про долю сім’ї через 5, 10,15 років.

Ось такими різними є властивості 12-ти місяців. Вірити цьому чи ні – ваша особиста справа. Про всяк випадок обізнаність не зашкодить.

Дай вам, Боже, створити міцну сім’ю. Разом ви переживете радощі, крокуватимете через смуток і невдачі. Подружжя – це мистецтво. Одружитися та вийти заміж означає наполовину зменшити свої права і додати вдвічі більше обов’язків.

Як не дивно, головною рисою в подружньому житті є терпіння. Кохання вічно тривати не може. Коли ж наречені справді закохані одне в одного (чого вам щиро бажаємо), їхня закоханість із часом переходить у солодку звичку, а палка пристрасть змінюється ніжною дружбою.

Тому однозначно не можна назвати одруження раєм чи пеклом, мабуть, воно є лише чистилищем. Та навіть там слід побувати… єдиний раз… але на все життя!

 

Євгенія ГУНЬКО

Назад