Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

"НАШЕ ВЕСІЛЛЯ" > Категорії > Салони краси > Довготривала краса

Довготривала краса

Наші читачки у своїх листах неодноразово просили дати рекомендації, які б допомогли їм щоранку мати гарний і доглянутий вигляд. Після одруження до переліку ранкових справ дружини додається багато нових: приготувати сніданок, відправити чоловіка на роботу (оцінити його зовнішній вигляд, нагадати про обов’язкові плани). А коли в сім’ї з’являються діти, ранковий час жінки ще більше ущільнюється… Ось тоді й приходить на допомогу косметичний татуаж.

 Лише три роки тому про таку послугу, як перманентний макіяж,  було відомо крихітному відсотку українських жінок та дівчат. Проте сьогодні в професійних салонах ця послуга має неабияку популярність. Найпоширенішим видом перманентного макіяжу, за словами майстра Анни Костенко, є макіяж контуру брів і губ. Дещо рідше дівчата обирають макіяж повік. Правда, у Львові небагато майстрів, які б взялися за таке замовлення.

Плюси  тривалого “make-up”

Насамперед косметичний татуаж – довготерміновий (1–3 роки) макіяж брів, губ, очей, який зберігається в екстремальних умовах (лазні, басейні, під час заняття спортом). Крім того, цей різновид макіяжу полегшує щоденне життя жінкам, які звикли прокидатися вранці завчасно, щоб підвести очі, повіки, зробити гарний та чіткий контур губ.

Фахівець допоможе клієнтові вибрати лінії, які необхідно навести, й відтінок кольору, яким це найкраще зробити. Тому жінка матиме спокій із щоденним вистоюванням перед дзеркалом та буде впевнена, що за будь-яких умов її макіяж матиме бездоганний вигляд.

Ще одним позитивним моментом цього виду тату є те, що візажист зможе відкоригувати форму та розміри брів, повік і губ, зробити їх виразнішими, помітно підкреслити деякі лінії. Іноді за допомогою перманентного макіяжу можна майстерно зобразити майже відсутні брови. Татуаж також допомагає жінкам, яких природа обділила чіткими та виразними рисами обличчя. Професіонали з дермопігментації зможуть нарешті приховати наслідки травм та решту помітних недоліків, які вам так давно набридли.

Процедура перманентного макіяжу забере у вас приблизно три години, а результат залишиться надовго. Ризик  інфекції під час проведення процедури мінімальний, оскільки кожному пацієнтові проводять операцію одноразовими стерильними інструментами.

Пояснення для початківців

Цей вид макіяжу – неглибоке порушення цілісності шкіряного покриву на рівні епідермісу. За допомогою спеціальних інструментів у шкіру вводять барвники, якими створюють стійкі лінії, підкреслюючи природні риси обличчя. Для цієї косметологічної процедури використовують сорбітолові пігменти (гіпоалергенні). Перед початком процедури пацієнтові роблять місцеве знеболення. Щоб унеможливити герпесні реакції, за три-п’ять днів до татуажу губ та декілька днів після процедури пацієнти приймають противірусні препарати.

Повторні процедури

Майстри зауважують, що тривалість дії будь-якого “make-up” є індивідуальною для кожної людини. Так, одна дівчина ходитиме з ним два роки без жодних корекцій, інша, натомість, щороку потребуватиме деяких «поправок». Усе це залежить від того, наскільки часто оновлюється шкіра вашого обличчя. Науковці дослідили, що у блондинок макіяж вицвітає швидше. Натомість у старших жінок повільніше відбувається регенерація, тому макіяж тримається краще.

Корекцію майстри роблять через 30 днів після першої процедури. Лише після цього клієнтка може цілком оцінити роботу майстра. Вартість корекції  близько 100 грн (витрати на матеріали та барвники без оплати роботи майстра). Сама ж вартість тату брів приблизно 300 грн, губ – у межах 400 грн.

Проводячи повторну процедуру, жінка може навести макіяж за напрямком перших ліній або, за бажанням, дещо змінити форму. За словами спеціалістів, ті, хто бодай раз спробував косметичний татуаж і був задоволений результатом, щоразу поновлюватиме його. До звичного ранкового фарбування жінка уже не хоче повертатися ніколи.

Дещо зі знаком «мінус»

Як і в кожній справі, йдеться про маленькі тимчасові незручності. Декілька днів після проведення перманентного макіяжу ви будете не в найкращій формі, оскільки набряк повік, як і припухлість губ, зійдуть приблизно впродовж  доби. Щодо скоринки на губах, то вона буде триматися декілька діб й трішки надокучатиме вам неприємними відчуттями. Оце й усе.

Застереження майстра косметичного тату

Справжній фахівець ніколи не нав’язуватиме своєї думки клієнтці. Він прислухається до ваших побажань. Тому дуже обережно підбиратиме форму брів – адже брови – один із найважливіших елементів обличчя. Колір брів та губ радитиме легкий та ненав’язливий, схожий до природного. Адже у цій справі краще недопрацювати з відтінками. Під час корекції усе можна легко підправити. Натомість надто насичені кольори набагато складніше зробити блідішими.

Майстер татуажу також поцікавиться здоров’ям пацієнтки. Якщо в неї цукровий діабет, погана загоюваність шкіри, проблеми з тиском, період вагітності чи лактації або ж вона планує скористатися послугами пластичних хірургів – її відмовлять від цієї процедури. Потребу процедури перманентного макіяжу радять ретельно обдумати. Адже йдеться про обличчя. Іноді майстри навіть відмовляють клієнтам, коли бачать, що, наприклад, форма брів ідеальна й зробити її кращою просто неможливо.

Помилки псевдопрофесіоналів…

На жаль, такі речі у нас трапляються доволі часто. У разі невдалого проведення дефекти важко приховати. А непрофесійний майстер може допуститися декількох помилок: асиметричної форми губ, нерівномірного кольору, плямистого контуру, рубцевого контуру, який є найбільшим огріхом. Коли невідповідний відтінок та форму ще можна виправити, то рубці доводиться знешкоджувати лазерним шліфуванням.

Охочим на замітку:

Будьте дуже обережними у виборі салону та майстра. Краще скористайтеся перевіреним методом. Зробила подруга, знайома – ви побачили результат процедури і вам сподобалося. Тоді можете попередньо зважуватися на першу зустріч.

Зауважте, в яких санітарних умовах працює майстер, чи користується він одноразовими голками, чи професійне у нього обладнання. (Дехто береться робити косметичний татуаж машинкою для звичайного татуювання, у якої сила удару в кільканадцять разів більша. Уявіть тільки ваші відчуття і больовий шок для обличчя…)

 

Отож, вам вирішувати – робити щоденний макіяж, стоячи перед дзеркалом, чи довірити цю процедуру фахівцеві. У будь-якому разі ви  матимете бездоганний вигляд, щоправда з різними часовими та фінансовими витратами, а це, погодьтеся,  чинники досить важливі.

 

Автор та редакція вдячні за надання інформації майстру перманентного макіяжу й татуювання Анні Костенко та лікарю  Юрієві  Степасю.

Діана АНГЕЛЬСЬКА

Назад