Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

"НАШЕ ВЕСІЛЛЯ" > Категорії > Костюми для наречених > Принц на сто відсотків (або мода для нареченого)

Принц на сто відсотків (або мода для нареченого)

Ми звикли захоплюватися красою молодої, її зовнішнім виглядом, сукнею, сплескувати руками, розглядаючи її неймовірну зачіску та манікюр … І так мало уваги звертаємо на того, хто стоїть поруч із нею – на нареченого.

Однак погодьтесь, якби поряд не було його, уся вишуканість та елегантність нареченої втратили б свій шарм та й узагалі сенс. Чорний костюм і біла сукня, інь і янь – символи, які не можуть існувати один без одного. Сьогодні спробуємо описати, яким має бути зовнішній вигляд нареченого в день весілля.

Далеко не кожен чоловік переглядатиме каталоги із запропонованими фасонами модних костюмів, якщо можна купити на найближчому ринку перший-ліпший, керуючись усім відомим постулатом – прийшов, побачив і… купив. Проте чоловік, який себе поважає, повинен хоча б приблизно орієнтуватися у різноманітті стилів та фасонів.

Отож, як відомо, костюм складається із брюк, піджака (фрак, смокінг), сорочки, краватки (краватки-метелика), бутоньєрки, хустинки. Можна все відразу купити у фірмовій крамниці, де вам допоможуть фахові консультанти, а можна кожну деталь купувати окремо. Однак за весь джентльменський набір доведеться викласти щонайменше 300–500$. …

Головне, щоб костюмчик „сидів”

Насамперед варто обрати колір костюма: чорний, бежевий, сірий, темно-коричневий або світлий костюм пісочного чи блакитного відтінків. Костюм має бути однотонним або в ледь помітну смужечку, але в жодному разі не пістрявим. Ознайомимо вас докладніше із кожною деталлю.

Отож, брюки.

Купуючи брюки, пам’ятайте, що вони мають бути не надто довгими і не надто короткими. Ззаду вони мають закінчуватися посередині каблука, а спереду утворювати невелику складку. Подбайте також про пасок, який гармоніював би з кольором взуття.

Піджак.

Він має вільно облягати фігуру, не утворюючи складок на плечах та спині. Щоб визначити, наскільки комфортно ви почуваєтесь у піджаку, пройдіться перед дзеркалом, розведіть або підніміть руки, сядьте на стілець. Хороший піджак не обмежуватиме ваших рухів.

Застебніть його на всі ґудзики, щоб переконатися, що він зшитий рівно. Рукави піджака повинні мати таку довжину, щоб з-під них на 2–2,5 см визирали манжети сорочки.

Зігніть руки в ліктях. Якщо манжети видно повністю, то рукав занадто короткий, а якщо менше ніж на 2 см, то задовгий. Класичний костюм «двійка» або „трійка” (з жилеткою). Він ніколи не виходить з моди, пасує чоловікам будь-якого росту і статури.

Зазвичай до такого костюма одягають білу сорочку, класичну краватку темного кольору (можна й білого «метелика»), чорні туфлі, темні шкарпетки. Якщо костюм сірого кольору, то краватку або метелика краще підбирати в тон костюма.

А от, скажімо, запонки можуть бути будь-якої форми і кольору. До речі, ціни на такий суто чоловічий аксесуар, як запонки, коливаються від 10 до 300$. Хоча, звісно, і це ще не межа.

Пам’ятайте, що двобортний піджак візуально видовжує верхню частину фігури, тому його не рекомендовано носити не надто високим чоловікам або тим, ноги яких видаються коротшими порівняно з тулубом. Якщо ви хочете вразити не тільки свою наречену, а й усіх гостей разом узятих, оберіть смокінг – різновид піджака з подовженими фалдами.

Це ідеальний варіант для святкової події, адже це не тільки стильно, а й зручно. Зазвичай його шиють з тієї самої тканини, що й штани.

Найчастіше обирають чорний, дуже відкритий на грудях із довгими, обшитими шовком лацканами. Смокінг може бути і білого або світло-сірого кольору.

До нього підбирають штани з лампасами. Під смокінг одягають сорочку з коміром-„метеликом”, краватку-метелик. Обов’язково потрібна хустка для нагрудної кишені і традиційний пояс – до білого смокінга білий, до чорного – чорний. Можете обрати класичний фрак – французький парадний костюм, вид сюртука з англійським коміром.

Такий фрак буває лише чорного кольору. Спереду він ледь сягає талії, а ззаду довгими фалдами опускається до колін. До фрака одягають штани з двома атласними галунами по бічному шву, білу сорочку з комірцем-стійкою, білий галстук або метелик, білу жилетку, яка спереду трохи визирає з-під фрака.

Здебільшого фрак защіпають на один ґудзик або взагалі не защіпають. Якщо замовляти індивідуальне пошиття, то ціна як на смокінг, так і на фрак починається від 800$.

Зі світу по нитці – нареченому сорочка

Якщо ви вже вирішили, в якому костюмі стоятимете перед вівтарем поряд із нареченою, залишилося вибрати сорочку.

За традицією сорочку напередодні весілля привозять нареченому посланці (друзі нареченої, обов’язково не одружені ще хлопці), її наречений має викупити за символічну суму. Вибираючи сорочку, варто враховувати ріст і розмір коміра.

Від росту залежить розмір сорочки і довжина рукавів, а от розмір коміра – те, наскільки щільно він облягає шию. Традиційно до весільного костюма підбирають білу сорочку. Ціна такої – від 20$. Та якщо ви хочете мати ексклюзив, можна замовити пошиття, тоді сума залежатиме від вибору тканини, плюс оплата праці. Далі вибираємо краватку.

Вона обов’язково має бути трохи світлішою за костюм, але темнішою за сорочку. Вибирайте спокійні елегантні кольори, які гармоніюватимуть зі всім костюмом, а також із сукнею нареченої.

Ширина краватки залежить від мінливості моди, але класичний варіант – коли краватка тієї самої ширини, що й лацкани піджака. Можете обрати галстук-метелик, який може бути чорного або білого кольору, однак він більше підходить до смокінга та фрака. Ціна від 10$ і більше.

Якщо підходить розмір – «кусається» ціна

Класичні туфлі підбирають до костюма, але не обов’язково, щоб колір був ідентичним. Чорні туфлі пасують до костюма практично будь-якого кольору, окрім найсвітлішого. Для світлого варто підібрати біле або бежеве взуття. У чоловічих моделях, як і раніше, переважає простота і класика.

Шкіряні черевики з тупими широкими носами або витонченими, подовженими формами із закругленими лініями – класичний варіант. Пам’ятайте: від правильно підібраного розміру залежить ваша впевнена хода.

Ціна, зрештою, залежить від можливостей вашого гаманця. Якщо ви не прагнете мати взуття обов’язково з крокодилячої шкіри, то можете орієнтуватися на ціни в межах 100–250$.

Життя складається з дрібниць

Іще одним невід’ємним атрибутом весільного чоловічого костюма є хустинка в кишені піджака або бутоньєрка на лівому лацкані. Хустинка повинна гармоніювати з кольором сорочки і краватки.

Бутоньєрка – це окрема квітка (чи маленький букетик), яку вставляють в петельку або прикріплюють на лівий лацкан піджака нареченого.

Квіти в бутоньєрці мають бути такі самі, як у букеті нареченої. Таке задоволення коштує зовсім не дорого, все залежить від вашої фантазії та примх нареченої.

Залежно від того, у що вдягнений наречений, можна скористатися й таким цікавим атрибутом, як тростина. Особливо вражає, коли чоловік, одягнений у смокінг, елегантно супроводжує під руку наречену, ритмічно опираючись на тростину – предмет, який у ХІХ сторіччі був практично незамінним.

Циліндр – різновид капелюха того самого сторіччя. Можна спробувати придбати самому, замовити, щоб пошили, або попросити фотографа, аби він сам подбав про такі атрибути (тростина, циліндр), які стануть не тільки окрасою вашого свята, а й незабутніми предметами на світлинах у стилі ретро.

Ось і все. Нехай оптимістичні й урочисті нотки маршу Мендельсона звучать упродовж вашого щасливого спільного життя. У добру путь!

Анастасія КІТ

Назад