Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

"НАШЕ ВЕСІЛЛЯ" > Категорії > Весільні запрошення > Шпаргалка весільних привітань № 1

Шпаргалка весільних привітань № 1

Якщо Вас запросили на весілля, до порядку денного в приготуванні до свята додайте декілька обов’язкових пунктів: придбати обновки з одягу, нове взуття, обрати потрібний подарунок для молодят і відшукати те єдине, найкраще весільне привітання, яким Ви вирізнитеся серед інших гостей на забаві. Річ, як виявляється, не з легких. Адже весільні привітання та побажання кочують із покоління в покоління, вони видозмінюються та трансформуються. Проте у кожному разі мають надзвичайно позитивну енергетику, адже ними Ви промовляєте до новоствореної сім’ї. Нам довелося добряче зануритися в народну творчість, перегорнути гори фольклорної літератури, та врешті наші пошуки завершились. Отож, у цьому номері ми пропонуємо Вам першу шпаргалку весільних привітань.

Привітання від матері молодого:

Дорогі молодята! Шановні гості і вся родино! Я дуже щаслива, що дочекалася цього дня цієї години. Щоб свого сина благословити. Відправити до шлюбу і рушничок на щастя і долю йому постелити. Та найперше я хочу подякувати Богу за його щиру ласку і допомогу. Що змогла я, як птаха ранена з чужини, з далекого краю до Вас прилетіти, щоб з Вами цю радість весільну, щастя розділити! Тож, любі мої діти, дорогі молодята, я хочу з цим радісним днем Вас привітати! Усе, що найкраще в житті, побажати! Щоб Ви ніколи не сумували, радість і смуток на двох розділяли! Хату Вашу звеселяли діти, а життєву дорогу встеляли квіти. Щоб не було між Вами ніколи розлуки і на старість дочекалися внуків! Хай настрій Ваш буде завжди чудовий, а життя Ваше в парі буде кольорове! Горе і смуток хай вас оминає, хай Матінка Божа під покровом своїм Вас тримає! Гірко!!! А тепер, шановні гості, дорога Родино, я від щирого серця хочу дякувати Вам, що Ви прийшли на весілля, не погордили і своєю присутністю радість весільного щастя з нами разом розділили! А ми як будем ся мати, то будем і Вам віддавати! Гірко!!!

Привітання від гостей для молодят:

Дорогі наречена та наречений! У цей святковий та радісний для Вас день хочеться побажати Вам побільше всього найкращого, а ще розповісти таку історію: Жив один мудрець, який знав про все, що відбувається в цьому світі (наприклад, скільки води в морі, скільки пташок у небі). І от одне молоде подружжя вирішило перевірити цього мудреця, довести йому, що він далеко не все знає. Для цього вони впіймали метелика і вирішили покласти його поміж долонь та запитати в мудреця: що в нас у руках? Той, звичайно, відповість, що метелик. Тоді спитаємо в нього: а живий чи мертвий? Якщо він скаже – живий, ми стиснемо долоні і метелик загине, а якщо відповість, що метелик мертвий, – ми його випустимо. Прийшли вони до мудреця і запитують: що в нас у руках? Мудрець відповідає: метелик. – А живий чи мертвий? – питають молоді. Мудрець каже: все у ваших руках! Бажаємо й Вам, молодята, щоб Ваше кохання, благополуччя та сімейний затишок завжди були саме у Ваших руках. Кохайте один одного та будьте щасливі!

****************

Любі наші молодята! Нехай цей день буде для Вас тим наріжним каменем, на якому триматиметься вся Ваша сімейна будівля. Нехай Ваша любов буде ніжна – як скрипка, дзвінка – як кришталь, чиста – як сльоза, і щира – як перший усміх дитини!

******************

Дорогі молодята! Всього сьогодні у Вас багато: друзів, посмішок, квітів, привітань, але одна тепер у Вас дорога, одна мрія, одна любов. Цей день вже не повториться, тож зумійте це щастя цінувати і крізь роки це відчуття в серцях зберегти. Дай Вам Боже ще сильніше закохатись, з посмішкою дні за днями зустрічати, з терпінням одне до одного ставитися і пробачати.

*****************************

Вітаємо Вас зі святом створення нової молодої родини. Бажаємо Вам кохання, злагоди та сімейного благополуччя. Нехай усі Ваші мрії здійсняться, а Ваша міцна родина буде зразком для інших! І хоча сімейне життя – це не суцільне свято, ми щиро бажаємо Вам, щоб Ваше закохане подружжя прожило разом якомога більше радісних днів!

**************************

Чи є у світі година, щасливіша за ту, коли зустрічаються два серця, щоб усе життя битися поруч; коли дві пісні зливаються в єдину – пісню Великого Кохання. Тож хай веде Вас, молодята, щаслива доля спільною дорогою життя, встеленою калиновим цвітом любові і подружньої вірності. Хай зійде на Вас благодать Господня щирим батьківським благословенням, осяє своєю святістю, аби жили Ви в радості і щасті, злагоді і достатку, в пошані від людей і в правді перед Богом. Нехай завжди звучить у Ваших серцях мелодія весільної пісні і сонцем сяють веселкові кольори рушничка спільної долі. Нехай пахучим цвітом стелиться дорога, нехай відходять в далеч горе і біда. Нехай же буде щастя і міцне здоров’я, радість і повага на многії літа. Бажаємо щастя на кожній стежині, вірних друзів завжди у путі. Хай усе, що потрібно людині, супутником буде у Вашім житті.

************************************

Щиро вітаємо молоду пару! Хай хрещатим барвінком і вишитим рушником стелиться Ваша доріжка у спільне сімейне життя, а любові між Вами не буде кінця-краю, як не мають його ті золоті обручки, що Ви надягнули сьогодні одне одному під присягою Бога. Щастя Вам, довголіття, вірного кохання! Живіть у злагоді, мирі, любові, продовжуйте і звеличуйте свій рід на землі у доньках і синах.

*****************************************

Реальне життя складається з безлічі дрібниць, порожніх слів, суперечок, ситуацій. Життя – це гірлянда різнокольорових – світлих і похмурих – днів. І від Вашої розсудливості та згоди залежить спокій і добробут Вашого життя, дорогі молодята! Тож нехай повсякденні дурниці не псують головного у Вашому житті – щастя і радості. За Ваше щастя, наречені! Коли у Вас хороша пам’ять, то стануть у нагоді віршовані привітання для наречених: Якби змогла я зняти з неба дві зорі
Чи райдугу скрутити в перевесло,
Тоді б, напевно, дари ці
Я в подарунок Вам принесла.
Але по немочі людській
Я не здійсню цього бажання,
Тому бажаю від душі
Здоров’я, щастя і кохання!

***************************************

Колихається Всесвіт
У чистій грудневій колисці,
Накриваючи Землю
Зоряним своїм полотном,
І пухнасті роки,
Що й хвилини не встоять на місці,
Стукотять у серця
І по світу мандрують рядком.

А життя – мов сірник,
У безмежжі запалений Богом,
Що потомлені душі
Любов’ю і миром зігрів,
Ось і ще один рік
Покотився тихенько під ноги...
Дай Вам (імена молодят), доле, побільше
Щасливих і тихих років!

******************************

Якби в словах була пророча сила,
А в серці чарів полум’я цвіло.
То я б для Вас усе в житті зробила,
Щоб дня сумного не було.
Нехай волошками цвітуть яскраві ранки,
Нехай здійсняться тисячі бажань.
Щоб доля дарувала тільки щастя,
Ні грама бід, ні крапельки страждань.
Хай радість життєва Вам світить, не згасне,
Щоб завжди були Ви душею прекрасні.
Від серця усього бажаєм здоров’я на многії літа.
Хай сонце весело Вам сяє,
Хай квітне в душі доброта.
Хай світять Вам життєві долі,
Хай оминає Вас журба.
Бажаєм Вам на видноколі
Блаженства, миру і добра.
Хай у Вашому житті
Не метуть метелиці,
Хай Вам щастям і добром
Шлях життєвий стелиться.
Хай горіння і натхнення Вас не покидають,
Щирість, ніжність і завзяття доля посилає.

**************************

Нехай Ваша життєва дорога буде нескінченною,
А союз двох сердець випромінює кохання і добро
Хай стелиться барвінковим листом,
Калиновими гронами росянисте щастя молодої сім’ї.
Нехай добро Вам множиться, радість ділиться навпіл,
А Бог посилає благословення,
Радість та дзвінкий дитячий сміх.
Нехай у житті Вам буде солодко,
А сьогодні – гірко!

**********************************

Хай заходить щастя в хату
і добра буде багато,
хай в родині сліз не буде,
хай шанують Вас усюди.
Хай сонце Вам щиро сміється,
хай у житті все вдається,
хай доля зачарує Вам світ
здоров’ям, щастям і натхненням,
щоб Ви прожили многа літ
під Божим і людським благословенням.

***********************************

Прийміть у цей день вітання найкращі,
Бажаєм здоров’я, любові і щастя.
Щоб лихо й тривоги Вас оминали,
Зозуля сто років життя накувала.
Хай у житті Вашім щастя квітує
Веснянково-іскристим розмаєм.
Бог ласкавий хай радість дарує
І здоров’я міцне посилає.

***************************

Щастя Вам у всьому,
на всіх перехрестях життя!
Хай серце не знає утоми
під сонця ласкавим квіттям.
Снаги трудової без ліку,
пошани й добра від людей,
щасливого й довгого віку
бажаєм в цей радісний день.

Хай сьогодні наше привітання
в серці Вашому залишить добрий слід –
тож прийміть наші побажання:
щастя, здоров’я на благая і многая Вам літ!
Хай радість життєва Вам світить, не згасне,
Щоб завжди були Ви душею прекрасні.
Від серця усього бажаєм здоров’я на многії літа.

Фольклорний матеріал зібрала
Діана АНГЕЛЬСЬКА

Назад