Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

СМС-ка

– Вадиме, тобі прийшло смс-повідомлення, – гукнула Єва своєму чоловікові, який після важкого робочого дня приймав ванну. У відповідь панувала тиша. – Вадиме, – Єва почала дратуватися, бо телефон нестерпно нагадував про отриману смс. – Невже не можна вимкнути функцію постійного нагадування?!

Вадиме… Вадим задоволено занурився у теплу воду з ароматизованою піною і не чув невдоволених монологів дружини. День направду видався важким, але не пройшов безрезультатно – він провів чотири важливі зустрічі з іноземними інвесторами, підписав два вигідні для фірми контракти, затвердив бізнес-план на наступний місяць. І гаряча ванна перед смачною вечерею, яку приготувала йому Єва, була чудодійним релаксом, найкращим способом зняти втому. Маленький телефон періодично “пищав”.

Єва завершувала останні приготування на стіл і його пищання виводило із себе. Врешті-решт, зрозумівши, що чоловік не чує ані її, ані телефону, вирішила припинити знущання “монстра-телефона”. Абияк витерши руки об фартушок, взяла чоловіків мобільний. Раніше Єва ніколи не мала звички нишпорити у мобільному Вадима, але сьогодні набридливе пищання взяло гору над її вихованістю. І замість того, аби вимкнути звук, вона механічно відкрила отримане повідомлення.

Нашвидкуруч прочитала: “Котусику, дякую за подаруночок. Чекаю на тебе. Завжди твоя киця. Люблю, люблю, люблю…”. Від несподіванки Єва присіла на стілець, її кинуло в холодний піт, тіло неслухняно затремтіло. Вдруге, втретє перечитала повідомлення, адресоване її чоловікові… *** Єва з Вадимом прожила у шлюбі неповних п’ять років.

За цей час їхні стосунки не стали буденними чи монотонними, швидше за все, навпаки, кожен новий день, прожитий разом, приносив нові цікаві несподіванки, нові приємні враження та емоції. Вадим очолював фірму, Єва працювала дизайнером інтер’єру в одному із найкращих салонів міста. Вони були заможною молодою сім’єю і плідно працювали на своє майбутнє та майбутнє своїх дітей.

Планували народити троє діточок, але спочатку хотіли міцно стати на ноги у матеріальному плані, ні в чому не відчуваючи потреби чи нестачі. Впевненість у завтрашньому дні та стабільність – та ціль, яку переслідували молодята після одруження. Єва була красунею. Такою, яких часто запрошують на подіуми та друкують на обкладинках глянцевих журналів. Але мода аж ніяк не входила в коло інтересів дівчини, вона займалася улюбленою справою і була хорошим спеціалістом з дизайну.

Вадим довго підкоряв серце майбутньої дружини: гарно залицявся, не скупився на компліменти та подарунки, ніжність та тепло. Єва ще з дитинства мріяла про принца-чоловіка і вважала, що не помилилася, покохавши Вадима. Але перш ніж піти під вінець, добре все обміркувала. Напевно, тому, їхня сім’я і була міцною та щасливою. Адже одружилися Вадим та Єва не лише за покликом серця, а й за вагомого втручання розуму та розважливості. Звісно, як і в будь-якої іншої більш-менш щасливої молодої пари, у Єви та Вадима були заздрісники.

Але подружжя вміло відгороджувати себе та своє щастя від злого ока, вони ізолювалися від пліток та не зважали на безпідставні наклепи недоброзичливих знайомих. Вони існували у своєму світі – світлому, чистому та прекрасному, створеному власноруч наполегливістю та взаєморозумінням. *** Прочитане повідомлення шокувало Єву. Жінка не могла повірити у зміст прочитаного і вперто відмовлялася вірити в реальність.

А реальність вражала жорстокістю. “Невже він міг зрадити мене? Невже усе наше життя – суцільна брехня? Хто ця дівчина, яка так нахабно пише повідомлення одруженому чоловікові?” – запитувала сама в себе і не знаходила відповідей. Якось випадково пригадала, як одного разу старенькі сусідки-бабусі казали: “Все мають: і гроші, і квартиру, але навряд чи довго проживуть разом.

Він красивий і вона красива, однозначно, хтось спокуситься на гріх. Тим паче, гроші дають силу і можливості. Сто відсотків, хтось із двох скористається ними… І не виключено, що ці ж самі гроші стануть причиною розлучення. Все просто, у нього – коханка, у неї – коханець… Таке життя”. Єва тоді поверталася з роботи і випадково почула розмову сусідок.

Вони ж не бачили її, тому так сміливо і вголос роздумували та обговорювали їхню з Вадимом сім’ю… Тепер, прочитавши смс-повідомлення, яке надійшло чоловікові, Єва чула ці слова так чітко, що аж дзвеніло у вухах: “Невже бабусі мали рацію? Ми маємо все, але щодня розходимося у своїх справах і в кожного ці справи особисті. У Вадима, виявляється, аж занадто особистого характеру”.

Раптово Єву охопила ненависть та злість, але ясний розум не покинув її. Вона зібралася з думками, опанувала себе, відклала триклятий телефон і вирішила, що не показуватиме, як їй погано і який розпач оселився в її душі. Вадим вийшов з ванни: чистий, бадьорий і веселий. Він обійняв дружину, поцілував у щічку: – Моя принцеса найкраща у світі, так дбає про мене, – і сів до столу, на якому вистигала вечеря. – Найкраща серед кого чи краща від кого? – не стрималася Єва, але одразу взяла себе в руки і ніжно усміхнулася Вадимові. Він навіть не уявляв, яких зусиль їй коштувала ця усмішка. І щиро проігнорував незрозуміле йому запитання.

Єва змовчала про смс-ку, вона видалила її з телефону чоловіка і вирішила, що усе розсудить час – не варто зопалу скандалити. Цей вечір був найтривалішим і найпекельнішим у її житті. У голові роїлася тисяча згубних думок, серце розривалося від болю та розпачу, тіло нило і трусилося у лихоманці. А Вадим навіть не помітив цього. Ніч видалася ще довшою і Єва заледве дочекалася ранку.

На наступний день у неї були плани – прослідкувати за чоловіком і з’ясувати, чи має він коханку. А тоді вже й розставити усі крапки над “і”, гарячими слідами і на місці. *** У таємному розслідуванні минув тиждень. Єва слідкувала за чоловіком, забувши про роботу, домашні обов’язки та інші невідкладні справи. Вона була скрізь, де був її чоловік – вона маскувалася, ховалася у закутках, вдавалася до таких трюків, що й приватні детективи позаздрили б.

Вадим ні про що не здогадувався, але вечорами, коли повертався додому з роботи, помічав, що дружина сама не своя. Тричі намагався з нею поговорити, але Єва лише нервово відмахувалася: “Пусте, тобі здається. У мене все гаразд”. Тиждень таємних розслідувань нічого не приніс, Єва була подивована і не знала радіти, чи плакати від своєї дурості. Вадим поводився ідеально: щоранку їхав на роботу, протягом дня бігав у справах, двічі зустрічався з друзями та щовечора повертався додому.

Жодних побачень із жінками чи дівчатами, жодних підозрілих зустрічей… І, здавалося, підстав для хвилювання нема, але Єва не могла втихомиритися, спокою не давали думки про смс-ку та “котика”… Жінка шкодувала, що не може викинути із пам’яті цей неприємний епізод зі свого життя. *** А далі було ще гірше. Єва із доброї, ніжної, завжди усміхненої жінки перетворилася на надокучливу та постійно незадоволену. Дійшло до того, що вона без причини звинувачувала Вадима у неуважності, забудькуватості, чого зовсім не було з його боку. І можливо, усе б закінчилося плачевно – сварками, скандалами і розлученням… Але… *** Але два тижні по тому, як на мобільний Вадима прийшло смс-повідомлення, в гості до Єви та її чоловіка завітали давні друзі. І, не зважаючи на те, що молода сім’я не була готова до веселої забави, вони зуміли усім підняти настрій та врешті-решт розставити крапки над “і”. Уже коли звечоріло, один із давніх друзів Вадима, Петро запитав у нього: – Ми з Сергієм нещодавно вирішили розіграти тебе. Але досі не знаємо, чи вдалося.

Посперечалася на ящик дорогого шампанського, як ти відреагуєш на спокусливе смс-повідомлення, надіслане незнайомкою. Він висунув версію, що ти залишишся байдужим до спокусливого та інтригуючого тексту, а я, навпаки, що одразу відповіси або перетелефонуєш. Але ти проігнорував смс-ку, а я купив Сергієві обіцяне шампанське. Вадим не зрозумів, про що йшлося.

Петро вкотре переповів йому суть розіграшу і своєрідного тесту на витримку. Але Вадим знову ж уперто переконував, що ніякої смс-ки від незнайомки не отримував. І, напевно, друзі б довго сперечалися і не розуміли один одного, якби не Єва, яка випадково зайшла на кухню і почула розмову давніх приятелів. Вона голосно розсміялася, чим викликала неприхований подив у чоловіків. А потім, ледве стримуючи істеричний напад веселості, розповіла про той вечір, коли прочитала повідомлення Вадима, про свої підозри та безсонні ночі, і про те, як щодня стежила за чоловіком.

На щастя, усе закінчилося щасливо. Молода сім’я не розпалася через ревнощі Єви, Вадим пробачив дружині її втручання у його телефон та таємні розслідування, а друзі обійшлися легким переляком після розповіді Єви. Вони тільки зараз зрозуміли, чим міг закінчитися їхній жарт та розіграш.

Тетяна НОВАЦЬКА

Залишити коментар

Сергій | 2011-03-17

"Молода сім’я не розпалася через ревнощі Єви, Вадим пробачив дружині її втручання у його телефон та таємні розслідування"

!!!

Лариса | 2011-03-17

Вражаюча історія!

Ярослав | 2011-03-23

Цікаво!

Назад